W czasie przerwy w pracy autko dostalo nowy olej z dodatkami. Przesiadka z Castrola na LM+Ceratec
błąd w dowodzie rejestracyjnym
Zwiń
X
-
błąd w dowodzie rejestracyjnym
W piątek odebrałem twardy dowód i w sobote zwróciłem uwage na błąd jest wpisana pojemność silnika ale moc wpisana to 0,00kW. I mam pytanie czy to jest jakiś istotny błąd ? I czy czeka mnie wymiana dowodu ? I wgl jakies koszta z tym będą zwiazane?Skoda Octavia I 98' 1.8 20v 125KM - Wisienka
-
-
fred, ja przez 6 lat miałem w dowodzie wpisane przy rubryce G, a więc "masa własna" 13400kg. :wink:
Nie chciało mi się z tym biegać, diagności nie zwracali na to uwagi, po 6 latach skończyło się miejsce na pieczątki i przy wymianie dowodu zwróciłem uwagę pani w okienku żeby tym razem nie wpisała za dużo zer :wink:
Jeśli Cię to trapi to nanieś poprawkę, ale jest to tak nie istotny pierd, że nic się nie stanie jeśli będziesz z tym jeździć.Artur
Komentarz
-
-
U mnie błąd w dowodzie był taki, że w poprzednim aucie (OI 1998r. silnik AKL) miałem wpisane pojemność 1598 ccm zamiast 1595, a moc silnika była już prawidłowa. Różnica praktycznie żadna i przejeździłem tak kilkanaście lat bezproblemowo. Najśmieszniejsze, że błąd nie był winą urzędnika z wydziału komunikacji, tylko został przepisany ze świadectwa homologacji wystawionego przez salon sprzedaży
Komentarz
-
-
a ja miałem 6 lat wpisane beznzyna w polo żony 1.4 TDI
ostatnio diagnosta zauważył i z ryjem do mnie, a ja mówię:
a Pan zobaczy kto ostanie 6 pieczątek wstawił? I zamknął ryja :szeroki_usmiech
na kwicie z przeglądu zrobił dopisek i przy wymianie dowodu mi porawili->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz